(30) 686 6013
Garantált
névtelenség
Fizetés
utánvéttel
Termékgarancia
Mennyiségi
kedvezmény

 

Menopauza teszt

A menopauza lehet alig észrevehetően gyenge, de ettől függetlenül veszélyes lehet az egészségére, ezért a diagnózis elengedhetetlen a tüneteinek enyhítésének érdekében és ahhoz, hogy a nő jól érezze magát a bőrében.

A hőhullámok, a hirtelen súlygyarapodás, a vízvisszatartás, a verejtékezés, a lassú emésztés, a csökkent libidó, a fájdalmas ízületek, az ingerlékenység és az alvászavarok mind a menopauza jelei, vagy csak az időjárás és az életkor függvényei?

 

A menopauza csak a tünetek segítségével diagnosztizálható?

A nők a menopauza során különböző tüneteket tapasztalnak: van aki teljesen átéli a tüneteket, másokat egyáltalán nem érint. Egy nő vagy csak érzi a változásokat, vagy tudatában van a testében bekövetkező folyamatnak. A leggyakoribb jelek közül általában a menstruációs ciklus és a menstruáció intenzitása változik, de mindkettő jelezheti más egészségügyi problémákat is, így a menopauza érkezését csak a teszteléssel lehet megállapítani.

 

Mi a menopauza?

A menopauza olyan jelenség amely azt jelzi, hogy a petefészkek nem távolítják el a petesejteket, ami az ösztrogén és a progeszteron szint csökkenését eredményezi, és növeli a tüszőstimuláló hormon szintjét (FSH). Ez jelentkezik a fent említett tünetekben, amelyek nagyon idegesítőek lehetnek és hosszú évekig tarthatnak, hosszú távon pedig befolyásolhatják a csontokat és az ereket, vagy akár növelhetik az osteoporosis (csontritkulás, ami nagyon fájdalmas lehet) ) és a szívbetegség esélyét. Éppen ezért a menopauza diagnosztizálása kulcsfontosságú az egészséges női test számára.

 

Miért kell tesztelni?

A menopauza teszt a vizeletben megnövekedett FSH-szintet észleli, jelezve ezzel a menopauza megérkezését, így Önnek nem kell azon aggódnia, hogy a produkált tünetek valóban a menopauza jelei-e vagy esetleg más betegségeké.