(30) 686 6013
Garantált
névtelenség
Fizetés
utánvéttel
Termékgarancia
Mennyiségi
kedvezmény

 

INTIM ÉLET

A nőknek már eleve kisebb a szexuális vágyuk, mint a férfiaknak a menopauza során. Főbb tünetei közé tartozik a hüvelyszárazság. Szerencsére az említett problémára ismerjük az okokat és a megoldást is, ezért minden aggodalom felesleges.

Hüvelyszárazság és a libidó hiánya

Az ösztrogén és a tesztoszteron elvesztése a klimaxban a legfőbb bűnösök a női test változásáért és következésképpen a szexuális vágy is csökken. A nők, akik a klimaxszal először szembesülnek, gyakran veszik észre, hogy sokkal nehezebben és később izgatják fel a különféle érintések és egyéb dolgok, ami egészen odáig vezet, hogy a szexuális vágy nagymértékben csökken vagy akár teljesen megszűnik létezni.

 

A szexuális vágy csökkenésének okai

Az ösztrogén szint csökkenése a szervezetben okozhat csökkenést a hüvelybe beáramló vér mennyiségében is, melynek a következménye a kiszáradt hüvelyben is észrevehető, ami miatt a szexuális élmény kellemetlen és/vagy fájdalmas is lehet.

A szexuális vágy csökkenésére kihatnak még a:

 1. Húgyhólyag problémák

 2. Alvászavarok

 3. Depresszió vagy szorongás

 4. Stressz

 5. Egyéb Gyógyszerek

 6. Más egészségügyi problémák

 

A klimax minden nőnél csökkenti a szexuális vágyat?

Nem. Néhányan azt állítják, hogy az ő szexuális vágyuk ebben az időszakban növekszik meg leginkább, ami sokszor összeköthető azzal a ténnyel, hogy ilyenkor nem kell félni a terhességtől és a vele járó aggodalmaktól, így növelve a kellemes időt partnerükkel.

 

Hogy lehet még gyógyítani a hüvelyszárazságot?

A hüvelyszárazságot a klimax közben vagy utána orvosolhatjuk víz alapú kenőanyagokkal. Mindenesetre, nedvesítésre ne használjon szilikonos kenőanyagot, mert az gyengíti és rontja a latexet, amiből az óvszer is készül. Az óvszer használatát ne hagyja abba a klimax, közben sem mert egyrészt csak ez védi Önt a szexuális úton terjedő betegségektől másrészt pedig nem lehetnek biztosak benne, hogy Ön óvszer nélkül nem eshet teherbe a klimax alatt. Egészen addig ameddig az orvos egy teszt keretein belül ezt nem bizonyítja, addig legalábbis nem. A víz alapú kenőanyag nagyon jó választás azoknak, akiknek rossz az immunrendszerük.

 

Hogyan fokozzuk a szexuális vágyat a klimax időszakában?

A libidó hiánya esetében sokan a gyógyszerek segítségét választják, mert csak e készítmények tartalmazzák azon ösztrogén mennyiséget melyek pótolhatják a természetes szexuális vágy hiányát. A folyamatban levő kutatásokkal a szakértők azt szeretnék megtudni, hogy lehetséges e az ösztrogén és a férfi androgén hormon keverékéből növelni a szexuális vágyat. Annak ellenére, hogy ezekről a problémákról mindenkinek nehéz beszélni, jó lenne meglátogatni egy orvost, hiszen csakis az Ő tudja Önöket egy olyan szakemberhez irányítani, aki megfelelő megoldást tud találni a problémára.

 

Hogyan javítsuk az intimitást partnerünkkel?

Ha a klimax miatt a libidó csökkent, de nem annyira hogy aggodalmas lenne, akkor próbáljon több időt szánni az intimitásra. Szex nélkül is kimutathatja a szeretetét, ezért ne hanyagolja el partnerét: menjenek sétálni, vegyenek részt egy romantikus vacsorán vagy közös masszázson.

 

Hogy fizikailag is javítsák az állapotot, próbálják ki az alábbi tippeket:

 1. Változtasson az erotikus rutinokon és a szexuális aktivitásba vigyenek bele könyveket, erotikus videókat vagy nyújtsanak egymásnak maszturbációt.

 2. Annak érdekében, hogy az ágyban a legjobban elengedje magát, zavarja meg figyelmét erotikus vagy nem erotikus fantáziákkal, játékokkal, zenével vagy tv-vel.

 3. Húzza el az előjátékot és kényeztesse partnerét egy masszázzsal vagy egy jó orális szexszel. Mindkét tevékenységgel el fogja engedni a feszültséget és ez javítja a kommunikációt partnerével is.

 4. Válaszon megfelelő szex pozíciókat ahol saját maga felügyeli a behatolás mélységét, hogy ezzel is méginkább csökkense a fájdalom lehetőségét. Javasoljuk, hogy az utóbbi előtt pihenjen egy forró fürdő mellett, és a szexnél használjon vizes alapú síkosítót, mivel ez csökkenti legjobban a száraz hüvely okozta kellemetlen érzéseket.

 5. Mondja el partnerének mi jó és mi nem.

 6. 6. Próbáljon Menodyne vagy Syleancet táplálékkiegészítőket szedni, hogy nagymértékben enyhítse a fentebb felsorolt tüneteket. Figyeljen oda a normális légzési tempóra is a közös együttlétek alkalmával.