(30) 686 6013
Garantált
névtelenség
Fizetés
utánvéttel
Termékgarancia
Mennyiségi
kedvezmény

 

Hőhullámok a menopauza során

A hőhullám a leggyakoribb tünete a menopauzának, ami különböző tényezők miatt erősen romolhat. Ha Önt is kínozzák hasonló tünetek, akkor különböző módszerekkel enyhíteni vagy akár teljesen megszüntethetni is képes lehet.

Hőhullámok

A hőhullám egy bőrpirulással és izzadással járó olyan hőmérsékletemelkedés mely gyakran érinti a menopauzás hölgyeket. Az orvosok nem tudják a hőhullámok pontos okát, de egységesen egyetértenek abban, hogy a hőhullámok jelenléte az egyik leggyakoribb menopauzás tünet, amely a legtöbb nőnél szinte kivétel nélkül jelentkezik.

 

Okai

A hőhullámok okai főleg a vér áramlásának megváltozására vezethetőek vissza. Mivel a véráramlás a test lehűlése után következik be, így az erek a bőr alatt tágulnak, ami a bőrfelületre pirosodást eredményez. Ha ez a tünet bekövetkezik, akkor az gyakran megnövekedett szívritmussal jár, mely a testbe hideg vérhullámokat küld.

 

Éjszakai izzadás

Ezzel a jelenséggel a szebbik nem képviselői este elég gyakran találkoznak. Mondhatni, hogy ez egy elég kényelmetlen és szinte naponta előforduló tünet, amely sokakat felébreszthet álmukból. Az ilyen izzadásos tünetet úgy hívjuk, hogy éjszakai izzadás és általában okozhat álmatlanságot, ingerlékenységet és jelentős alváshiányt, mely a nőkre egész nap kihathat.

 

Időtartalom

Ahogy egyik női test különbözik a másiktól, úgy vannak különbségek a tünetek között is a menopauza alkalmával. Megeshet, hogy a hőhullámok csak néhány alkalommal jelentkeznek, és hamar elmúlnak, míg másoknál egy egész életen át tartó probléma és szenvedés is lehet.

 

Hogyan lehet megakadályozni őket?

Előfordulhat, hogy nem tudja elkerülni a hőhullámokat a menopauza során, de különböző dolgok használatával lehetséges, hogy ezek gyakrabban okoznak problémákat, mint egyébként. Ezekhez tartoznak:

 1. alkohol
 2. stressz
 3. koffein
 4. fűszeres ételek
 5. szoros ruházat
 6. magas hőmérsékletben való mozgás
 7. dohányzás

 

Hogyan enyhithetők a tünetek?

Hőhullámokat jelentősen enyhítheti a következő tippekkel:

 1. űljön le. Éjjel legyen a hálószobában hűvös amennyire csak lehetséges, és ha van rá esély győződjön meg arról, hogy az otthoni légkondicionáló legyen bekapcsolva. Viseljen vékony ruhát és ne öltözzön rétegesen, mert akkor csak melege lesz. A ruházatnál válasszon olyan szövetet, amely minél több pamutot tartalmaz.

 2. Végezzen olyan lassú légző gyakorlatokat, amelyben egy percben 6-8 alkalommal vesz levegőt. A gyakorlatot 15 percig reggel és este kell végrehajtani egészen a tünetek enyhüléséig.

 3. Tornázzon minden nap. Úszás, séta, tánc és a kerékpározás a lehető legjobb mozgási formák, mert ezeknél a legegyszerűbb ellenőrizni a tempót és így az izzadást is.

 4. Alvás közben feküdjön hideg párnákon. Ügyeljen arra, hogy tollpárnákat ne használjon!

 

Kezelés és támogatás

Legjobb módszer az az, hogy elsősorban kezelőorvosa és/vagy nőgyógyásza véleményét kéri ki, ugyanis e szakemberek képesek arra, hogy tanácsot adjanak és Önt a helyes irányba tereljék. A legtöbb nő igénybe veszi a hormonterápiát is, de azt fontos megjegyezni, hogy akár 5 évig is elhúzódhatnak a különböző ezen irányú kezelések. Az említett terápia általában enyhíti a hőhullámok tüneteit és segít más tünetek kezelésében is, mint pl. száraz hüvely és hangulatingadozások során, de a tünetek a kezelés abbahagyása után visszatérnek, így a nők általában inkább veszik igénybe a különböző E-vitamint és a B-vitamint tartalmazó kiegészítőket, mint pl. a Syleance és Menodyne, melyek már nem csak a hőhullámokat enyhítik, hanem más menopauzás tüneteket is. Ezen intelligens hölgyek azért is választják e termékeket, mert így nagyobb ellenőrzésük van a vitamin szedésénél, és hogy azok hogyan is befolyásolják saját közérzetük és testük általános működését.