(30) 686 6013
Garantált
névtelenség
Fizetés
utánvéttel
Termékgarancia
Mennyiségi
kedvezmény

 

Hangulatingadozás

Önnek is ismerősek a hangulatingadozással, ingerlékenységgel, szeszélységgel, és egyéb depresszióval kapcsolatos tünetek? Ezektől a problémáktól a menopauzás nők több mint 50%-a szenved, mert többségük nincs tisztában azzal, hogy mennyire egyszerű e tünetek enyhítése és kezelése.
 


Hangulatingadozás

Hangulatingadozás és az ingerlékenység a menopauza idején rendkívül gyakori tünet, hiszen a nők több mint 50%-át érinti. A hangulatingadozás tünetei gyakran hibásak az érzelmi kitörésekért és a családi vitákért, tehát nagyban befolyásolják a nők életminőségét a klimax idején, de döntő szerepük van a kapcsolatok kialakításában is. Mivel rendkívül nehéz diagnosztizálni, sok nő hosszú ideig csendben szenved és nem veszi észre, hogy az érzelmi stressz, amivel dolguk van nem az ő hibájuk, hanem annak az oka, hogy átléptek az életnek egy érettebb szakaszába.

 

Miért fordul elő hangulatingadozás és ingerlékenység?

Hangulatingadozással járó ingerlékenység, szeszélyesség és felháborodás a menopauza alatt több tényező jelenlétéből tevődik össze, de a leggyakoribb oka a hormonok egyensúlyának egyenetlensége a szervezetben, ami miatt a szerotonin szint -azon vegyi anyag az agyban, ami befolyásolja az érzelmeket- állandóan változik. Ez a változás a nőknél jelentős hatással van a gondolatokra és érzelmekre, ami végül hangulatváltozásokhoz, fokozott ingerlékenységhez és gyakran irracionális viselkedéshez is vezet.

 

Melyek a leggyakoribb hangulatváltozások?

A legtöbb esetben a nők sokkal erősebb érzelmi státuszban vannak, és ezért azokkal összhangban reagálnak gyakran meggondolatlanul, indokolatlanul, impulzíven, ridegen és túlzóan. Gyakran előfordul, hogy a rendkívül heves reakciót egy kis- és látszólag banális esemény is létrehozhatja. Ezen lehetetlen érzelmi állapot akkor is megtörténik, amikor a nő közben egy olyan eseményt idéz fel, ami első pillantásra a fent említett dologhoz semmilyen értelemben nem is csatlakozik. Így gyakran azt gondolják, hogy egy nő a menopauza alatt kiszámíthatatlan és erőszakos, ami elég hamar a kapcsolatok megszűnéséhez és rosszabb esetben a teljes társadalmi elszigetelődéshez is vezethet.

 

Hangulatingadozást befolyásoló tényezők?

A hangulatváltozást sok tényező befolyásolhatja, amely magába foglalja az általános körülményeket és a mentális betegségeket is, mint például depresszió vagy szorongás, és természetesen maga a menopauza, mint élettani folyamat. Egyéb tényezők közé tartoznak még:

  1. álmatlanság

  2. pajzsmirigy problémák

  3. különböző gyógyszerek (különösen hormonális készítmények, mivel nagyobb hatással vannak az érzelmekre)

  4. szélütés vagy más neurológiai problémák


Kezelés és támogatás

A menopauza idején végbenő hangulatingadozások sajnos erős hatással vannak nemcsak a nők életére, hanem mindenki másra is, akivel kapcsolatba kerülnek. Szerencsére az ilyen problémákra is van rengeted megoldás, melyek főleg testi, lelki és gyógyszerészeti megoldások formájában merülnek ki. Ezen módszerek nem csak nagyban enyhítik a tüneteket, hanem szinte teljesen megakadályozzák őket. A legkívánatosabb gyógyszeripari termékek közé a Syleance és Menodyne tartozik, amelyek francia szakértők kutatásainak több éves eredményeiből jöttek létre, és ezért a mai napig hatalmas hírnevet élveznek szerte a világban.